1. Forside
  2. / Blog
  3. / Vores guide til førstegangsleasing

Guiden til dig, der skal privatlease for første gang

Skal du lease for første gang? Tillykke! Det bliver du helt sikkert glad for!

Når du begiver dig ud på din første privatleasingrejse, er det naturligt, at der opstår spørgsmål – både før, under og efter leasingperioden. Det kan vi sagtens forstå, og vi har derfor lavet denne guide til dig, der leaser for første gang nogensinde. Guiden tager udgangspunkt i de spørgsmål, vi oftest modtager fra førstegangsleasere. Læs med og ræk ud til os, hvis du får brug for rådgivning. Rigtig god fornøjelse!

Istock 1417637769

Spørgsmål 1 – Hvordan ved jeg, hvilken bil jeg skal vælge?

Spørgsmålet her er muligvis det første, de fleste stiller sig selv. For at du kan vælge den rette bil, skal du gøre dig nogle forskellige overvejelser. Du skal først og fremmest finde ud af om leasing er det rigtige for dig.

Herudover, hvad skal bilen bruges til? Skal der være plads til en eller flere i bilen? Bor du i et byområde eller på landet? Hvad kan og vil du betale for en leasingbil?

Når de spørgsmål er besvaret og på plads, så kan du nemmere begynde at nærme dig dit perfekte bilmatch. Tag endelig fat i os, hvis vi skal hjælpe dig videre.

Spørgsmål 2 – Hvor mange kilometer er det normalt at have med i sin leasingaftale?

Det er meget forskelligt, hvor mange kilometer vores kunder vælger at have med i deres leasingaftaler. De fleste vælger dog at gå med 20.000 km om året. Du skal gøre op med dig selv, om du kun skal bruge bilen til og fra arbejde, eller om din leasingbil skal bruges til alt fra fritidsinteresser og feriekørsel. Du kan altid tilkøbe flere kilometer undervejs i din leasingaftale.

Leder du efter den perfekte familiebil, så har vi samlet vores bedste tips lige her.

Spørgsmål 3 – Hvordan er jeg bedst muligt forsikret?

Din leasingbil skal som minimum være forsikret med en kasko- og ansvarsforsikring. Der er dog ingen tvivl om, at det er bedst, at du har en god og dækkende forsikring, så du ikke bekymrer dig unødigt undervejs i din leasingperiode. Du må gerne vælge din egen forsikring, men vi anbefaler uden tvivl vores ultimative forsikringspakke, som vi har lavet i samarbejde med Tryg. Se pakken her.

Spørgsmål 4 – Hvem må køre i min leasingbil?

Hele din husstand må køre i din leasingbil. Du må i princippet også gerne lade din nabo eller en ven køre i bilen, så længe du ved, at det er dig som leasingtager, der hæfter for eventuelle skader på bilen. Lån derfor kun bilen ud til folk, du stoler på. 😉

Spørgsmål 5 – Hvad gør jeg, når bilen skal til service?

Alle biler skal have et serviceeftersyn engang i mellem. Hvornår din bil skal til service, kan du læse om i bilens instruktionsbog. Mange af vores leasingbiler har også en servicelampe, som lyser, når det er tid til et serviceeftersyn.

Så længe du vælger et autoriseret mærkeværksted, så stiller vi ingen krav til, hvor du får din bil serviceret. Det skal være nemt for dig – så vælg et værksted i dit nærområde, book en tid til service, og fortæl værkstedet, at bilen er leaset hos Jyske Finans A/S. Privatleasing.dk er ejet af Jyske Finans A/S, og service er en del af din leasingaftale, så værkstedet sender blot regningen til os. Så nemt er det!

Spørgsmål 6 – Hvad så, når jeg skal aflevere bilen igen?

Vi kan godt forstå, at mange er nervøse for, hvad der sker, når bilen skal afleveres igen. Tro os – vi har også hørt alle skræmmehistorierne! Du skal dog ikke være nervøs. Vi har lavet en afleveringsguide til dig, så du kan føle dig tryg under hele din leasingperiode – også når det er tid til aflevering.

Vi har afleveringssteder over hele landet, så alt du skal gøre er at bestille tid til aflevering og så vælge det afleveringssted, der er tættest på dig. Når du afleverer bilen, bliver den gennemgået af FDM. Du skal ikke være nervøs for, at du kommer til at betale for ganske almindeligt slitage. Den slags kan ikke undgås. Du kan læse alt om slitage vs. skader i afleveringsguiden.

Spørgsmål 7 – Hvorfor er privatleasing en fordel for mig?

Leasing er en stor fordel for rigtig mange danskere i dag. Vi bliver mere og mere vant til at ”leje” frem for at eje. Når du privatleaser hos os, kan du teste forskellige modeller af, i stedet for at binde dig til én. Du kan i princippet køre Citroën det ene år og Volvo det næste.

Leasing giver dig også mulighed for eksempelvis at afprøve, om en elbil er noget for dig, uden at du skal hoste op med en kæmpe udbetaling. Når man ejer en bil, vil der altid være forskellige udgifter at tage hensyn til. Serviceudgifter, vedligeholdelse, m.m. Det behøver du ikke bekymre dig om, når du leaser – ligesom værditabet på bilen heller ikke er din hovedpine, fordi du ikke ejer bilen.

Vi kunne faktisk blive ved med at nævne fordele ved privatleasing. Men vi ved også godt, at leasing ikke nødvendigvis er det rigtige for alle. Er du i tvivl om, hvorvidt leasing er noget for dig? Du kan finde endnu flere fordele ved privatleasing lige her. Tag endelig fat i os, hvis du har spørgsmål. Vi vil altid gerne rådgive dig.

Den ultimative pakke til førstegangsleasere

Vi har strikket en komplet pakke sammen, som er ideel til dig, der leaser for første gang. Den indeholder alle de elementer, som vi mener, din første leasingaftale skal indebære. Du kan se vores førstegangsleasingskoncept ved at klikke på knappen herunder. Du kan naturligvis også selv sammensætte din leasingaftale – det er helt op til dig – og vi hjælper dig gerne!

Vi håber, blogindlægget her har taget dig i hånden, og givet dig mod på at starte din første privatleasingrejse med os. Ellers ved du, hvor du kan finde os! 😉

Bsk1

Spørgsmål til bil eller leasingaftale?

Er der opstået spørgsmål undervejs? Er du i tvivl om, hvilken bil, du skal vælge? Kontakt os, så vi kan hjælpe dig i retningen af din nye privatleasingbil.