1. Forside
  2. / Blog
  3. / Leasing vs. køb - Hvad skal du vælge?

Leasing vs. køb – Hvad skal du vælge?

Skal jeg privatlease eller skal jeg købe en bil? De ord hører vi ofte, og du har muligvis også stillet dig selv spørgsmålet. Som i så mange andre tilfælde, er der ikke ét endegyldigt svar, som er rigtigt for alle. One size fits all-løsningen findes ikke, når det kommer til bilfinansiering. Men der findes uden tvivl en rigtig løsning for lige netop dig.

Læs med her og bliv klogere på, hvilken vej du skal gå (eller køre), når du er på udkig efter en bil:

Skal du privatlease eller købe?

Istock 1373210791

Du har gættet det. Hos Privatleasing.dk er vi naturligvis tilhængere af leasing. Men som nævnt ovenfor, så er vi også godt klar over, at leasing ikke nødvendigvis er det rigtige for alle.

Derfor kan det være en god idé at læse vores store guide om leasing er noget for dig.

I de følgende afsnit vil vi komme ind på mange af de fordele, der følger med leasing. Vi lister leasingfordelene op overfor bilkøb, for at du kan danne dig det bedst mulige overblik. Lad os komme i gang:

Hurtig anskaffelse af bil

Når behovet opstår, er det de færreste af os, der har lyst til at vente længe på at få fingrene i en bil. Vil du købe en bil, skal du ofte vente på, at forhandleren får den hjem. Derfor kan det være en stor fordel at lease en bil. Hos Privatleasing.dk har vi et af Danmarks største udvalg af privatleasingbiler, og de står klar til at komme ud at køre. Vi kan ovenikøbet have bilen klar til dig indenfor blot få hverdage.

Ingen stor udbetaling

Okay, når du har fundet den bil du gerne vil køre i, så skal du have penge op af lommen. Sådan er det naturligvis altid. Vil du købe en bil, kan du få brug for at slå hul på sparegrisen, idet bilkøb er en stor udgift for de fleste af os. Måske er du også nødt til at vente med at købe bilen, fordi du skal tage et lån eller spare op til udbetalingen først.

Her er leasing den hurtige og mindre udgiftstunge vej til et lækkert køretøj: Vil du privatlease en bil, skal du blot lægge en mindre førstegangsbetaling (f.eks. 4995,-), og så er bilen mere eller mindre i din besiddelse. Herefter betaler du et fast månedligt beløb for at køre i bilen.

Fast bilbudget hver måned

Når vi taler om det faste månedlige beløb, så er det uden tvivl også en af de helt store fordele ved leasing. Den månedlige ydelse kender du på forhånd, og derfor bliver det meget lettere at lægge et budget fremadrettet.

En fast månedlig ydelse er blandt andet beregnet ud fra, hvilken bil, du har valgt, bilens alder, antallet af kilometer, du vil køre pr. måned, m.m. Du ved simpelthen altid, hvad det kommer til at koste dig at køre i en af vores leasingbiler, fordi den månedlige ydelse ikke ændrer sig. Og endnu bedre: Service og vedligeholdelse er inkluderet i din månedlige ydelse!

Service og vedligeholdelse er en del af pakken

Den her fordel kan vi ikke understrege nok. Når du kører bil, er der altid risiko for, at servicelampen pludselig blinker, eller at noget på bilen skal fikses eller vedligeholdes. Det kan ikke undgås. Har du købt og betalt din bil, er udgifterne til service og vedligeholdelse for egen regning, og det kan virkelig give anledning til økonomisk stress, når den slags opstår helt uventet.

Når du leaser en bil hos Privatleasing.dk, så sørger vi for at fjerne den stressfaktor. Service og vedligeholdelse er altid en del af vores leasingaftaler, så du skal blot sørge for at køre din bil på et autoriseret mærkeværksted – så sender de regningen til os. Læs mere om service her.

Du skal ikke bekymre dig om værditab på bilen

En bil mister værdi over tid. Sådan vil det altid være. En af de helt store forskelle på leasing og køb er, hvem der i sidste ende kommer til at håndtere bilens værditab. Når du køber en bil, så køber du automatisk også ind på alt, hvad der hører med – på godt og ”ondt”. Du ejer hele bilen, hvilket uden tvivl kan være en rigtig positiv oplevelse.

Hos Privatleasing.dk opererer vi udelukkende med operationel leasing. Det betyder, at vi ejer bilen, imens du leaser den – og du får ikke mulighed for at købe den efter endt leasingperiode, som ved finansiel leasing. Den helt store fordel her er, at du aldrig kommer til at bekymre dig om bilens garanti og værditab, fordi leasingselskabet ejer bilen. Når din leasingperiode er slut efter f.eks. 3 år, så har bilen mistet værdi. Men du afleverer den blot tilbage til os, og så er du ude af din aftale.

Læs mere om forskellen på operationel og finansiel leasing her.

Skift bil efter behov

Tiderne ændrer sig, behov ændrer sig og budgetter ændrer sig. For ikke at tale om bilerne på markedet, der også fornyes og forandres i en rivende fart. Du kan lægge en stor udbetaling, og sætte dig fast på ét specifikt bilkøb, men giver leasing dig flere muligheder og mere fleksibilitet.

Når du leaser en bil, har du mulighed for at skifte køretøj oftere. Du kan benytte muligheden for at køre Peugeot det ene år og Volvo det næste. Opdager du en bilmodel med en spændende udstyrspakke, kan du vælge at lease den i stedet for. Sidst, men ikke mindst, så er privatleasing en oplagt mulighed for at teste en elbil i en periode, hvis du f.eks. er i tvivl om, hvorvidt du skal investere i sådan én i fremtiden.

Hos Privatleasing.dk kan du altid opsige din aftale efter 11 måneder + indeværende måned. Du har derfor god tid til at teste en bil af i en periode, og derefter skifte til en anden model. Der er masser af frihed inkluderet i privatleasing. Læs mere om opsigelse og aflevering her.

Hvad er konklusionen så?

Skal du så bare lease i stedet for at købe?

Ikke nødvendigvis. Du skal vælge at købe en bil, hvis du har det bedst med at have 100% ejerskab over din bil – med alt, hvad der hører til. Du skal muligvis også overveje at købe en bil, hvis du allerede nu ved, at du skal køre over 60.000 km hver eneste år, for at få hverdagen til at hænge sammen. Det er naturligvis helt op til dig.

Der er uden tvivl rigtig mange fordele ved leasing, som gør din tid som bilist mere bekymringsfri, budgetsikker og fleksibel. Den perfekte løsning for dig afhænger af dine behov, din hverdag, dit budget, m.m.

Du ved bedst, hvad der er det rigtige for dig, men vi vil altid gerne tage en uforpligtende snak med dig om dine muligheder. Hvem ved – måske skal du privatlease din første bil i 2024?