1. Forside
  2. / Blog
  3. / Leasingaftale

Leasingaftale eller privatleasingaftale?

Har du studset over, om der er forskel på en leasingaftale og en privatleasingaftale? Det forstår vi godt. Hos Privatleasing.dk bruger vi begge ord om det samme koncept: Leasing af biler til privatpersoner. Men som udgangspunkt kan en leasingaftale være flere ting – alt afhængigt af konteksten. Lad os forklare…

Car Cover2

To forskellige typer leasing

De to forskellige typer leasing, som vi oftest støder på, er finansiel leasing og operationel leasing. Hos Privatleasing.dk tilbyder vi kun operationel leasing, men lad os nu alligevel se på forskellen på de to leasingtyper:

Operationel leasing
Ved operationel leasing skal du altid blot aflevere bilen tilbage til din udbyder, når aftalen udløber. Du skal, som sagt, derfor ikke bekymre dig om bilens vedligeholdelse, istandsættelse og værditab, da de dele tilfalder leasingudbyderen. Du har naturligvis ansvar for den stand, bilen afleveres i.

Finansiel leasing
Denne leasingtype er anderledes i den forstand, at du skriver under på, at du vil anvise en køber af bilen, når din leasingperiode er slut. Her kan du derfor stå med eventuelle bekymringer om restværdi, vedligeholdelse, m.m., når din leasingperiode ophører.

Typen af leasing har derfor stor betydning for, hvad din leasingaftale indeholder.

Hos os kan du dog være sikker på, at du ikke skal bekymre dig om vedligeholdelse, istandsættelse og værditab i løbet af din leasingaftale, idet vi kun benytter os af operationel leasing. Læs mere om de to leasingtyper her.

Leasingaftale vs. privatleasingaftale?

En leasingaftale kan, i andre kontekster, naturligvis være mange ting. Hos Privatleasing.dk er produktet, som nævnt, altid leasing af biler til privatpersoner, og derfor betyder leasingaftale og privatleasingaftale det samme hos os.

Skal din arbejdsplads bruge en flåde af biler eller varevogne, så taler vi om leasing til erhvervskunder. Her ville udtrykket 'privatleasingaftale' ikke kunne bruges, mens 'leasingaftale' er mere dækkende.

Leder du efter en leasingaftale til erhvervsbiler, kan du se mere her. 


Hvorfor skal du lave en privatleasingaftale hos os?

Det skal du, fordi en leasingaftale giver en masse frihed. Du slipper for at binde dine penge i en stor udbetaling, du skal ikke bekymre dig om værditab eller omkostninger til serviceeftersyn, og så kan du udskifte din bil efter blot 12 måneder, hvis du skifter mening, eller vil prøve at køre i noget andet.

Du kan læse meget mere om de mange fordele ved at lave en privatleasingaftale lige her.

Bsk1

Spørgsmål til bil eller leasingaftale?

Er der opstået spørgsmål undervejs? Er du i tvivl om, hvilken bil, du skal vælge? Kontakt os, så vi kan hjælpe dig i retningen af din nye privatleasingbil.