1. Forside
  2. / Blog
  3. / Eksperter: Derfor skal du lease i stedet for at købe!

Eksperter: Derfor skal du lease i stedet for at købe!

Bilmarkedet er i konstant bevægelse. Prisstigninger, prisfald, nye biler på markedet – for ikke at tale om den konstante konkurrence, der hersker på elbilfronten. Det kan være svært at navigere i, og det er netop dét, der gør, at flere eksperter understreger det indlysende: Vælg leasing fremfor køb, hvis du vil undgå risikoen ved et usikkert bilmarked.

Lige nu er hver femte nyregistrerede bil privatleaset, og det er absolut ikke tilfældigt. Lad os dykke dybere ned i, hvad det rent faktisk handler om.

”Alt det, der sker for tiden, er i leasings favør.” - Ilyas Dogru, forbrugerøkonom hos FDM.

Kilde: Eksperter: Vildt bilmarked gør leasing meget mere attraktivt (borsen.dk)

Hvad mener forbrugerøkonomen med dét udsagn?

Først og fremmest fremhæver Ilyas Dogru tre årsager til, at leasing lige nu er det mest attraktive valg for mange danskere:

1. Rentestigningerne baner vejen for leasing

Det er gået ingens næse forbi, at rentemarkedet har været ekstra meget i bevægelse i det sidste stykke tid. Siden 2022 har vi alle mærket inflationens indtag i hverdagen, og priserne er steget på alt fra smør og mælk til benzin og el.

Rentestigningerne har stort set alle også mærket til – ikke mindst, når det kommer til billån. Det har haft en stor betydning for, hvor mange danskere der har ville låne penge til netop bilkøb. Simpelthen fordi renterne er høje. Det har i mange tilfælde givet anledning til, at flere og flere må kigge ind i andre muligheder for at anskaffe sig en bil. Her er leasing en oplagt mulighed.


2. Et bilmarked i konstant bevægelse

Bilkøb er en stor beslutning. Kaster vi penge efter en bil, lægger vi også en stor sum penge i en genstand, som vi ved, taber værdi, som tiden går. Samtidig er bilmarkedet et konkurrencepræget område, hvor nye udstyrspakker og modeller konstant udvikles. Det betyder også, at mange danskere afventer specifikke nyheder på markedet, og derfor ikke ønsker at binde penge i en bil, som risikerer at blive ”outdated” inden for relativ kort tid.

Privatleasing kan i det tilfælde være løsningen for rigtig mange. En privatleasingaftale løber ofte over 12-36 måneder, og derfor behøver du ikke at undvære en bil i en periode, hvor du alligevel går og venter på lanceringen af en ny model

Når drømmebilen skal realiseres, afleverer du blot din leasingbil tilbage til din udbyder – uden bekymringer om værditabet. Det er ret smart og hamrende praktisk.


3. Priskrig på elbiler

Har man sagt elbilmarked, har man også sagt Tesla. I 2022 kunne vi tælle 100.000 registrerede elbiler i Danmark og dét tal er konstant stigende. I dag ser vi flere og flere elbiler på vejene – og med god grund. Tesla sidder fortsat på en stor del af elbilsegmentet, og særligt producentens store prisnedsættelse i begyndelsen af 2023, resulterede i en vis usikkerhed blandt mange bilkøbere. Frygten for værditab er ikke for sjov, og det understreger FDM’s forbrugerøkonom også:

”Er man usikker på økonomien i et bilkøb, så er privatleasing et rigtig godt alternativ, fordi du skubber en stor del af usikkerheden over på leasingselskabet” – Ilyas Dogru.

Bilrådgiveren: ”Det kan være risikabelt at kaste sig ud i et køb af en elbil lige nu (…)” – Jeppe Langfeldt

Jeppe Langfeldt, Bilrådgiver og indehaver af Langfeldt Biler, præsenterer jævnligt sine kunder for muligheden for privatleasing. Det gør han blandt andet fordi, flere og flere i dag ønsker at udskifte deres bil hvert andet år. I netop de tilfælde er det risikabelt at købe en elbil lige nu, fordi markedet er så utilregneligt - eller i hvert fald omskifteligt. Jeppe Langfeldt nævner derfor leasing som alternativet.

Privatleasing af en brugt elbil giver mulighed for at teste livet som elbilist, uden at binde en stor sum penge i en enkelt investering. En leasingaftale kan opsiges, hvis der opstår ændringer i dine præferencer, bilbehov eller i mulighederne på markedet. Den fleksibilitet, som privatleasing baner vejen for, er ret unik og meget attraktiv for mange i dag.

Så, derfor skal du privatlease i stedet for at købe

Hos Priatleasing.dk ved vi, at leasing ikke nødvendigvis er det rigtige for alle. Men som vi og en række bileksperter understreger, så giver privatleasing dig nogle fordele og en stor grad af fleksibilitet – og fordelene er der mange af:

  • Den månedlige leasingydelse inkluderer altid service og vedligeholdelse, så du ikke oplever overraskelser i dit bilbudget undervejs.
  • Muligheden for at skifte bil løbende og altid holde dig opdateret på bilmarkedet, giver dig frihed til at teste forskellige bilmodeller og brændstoffer.
  • Hovedpinen ved salg, garanti og værditab skal du ikke skænke en tanke, når du privatleaser. Det er leasingselskabets ansvar og hovedpine.
  • Du kan se endnu flere fordele ved privatleasing her.

Er du stadig i tvivl, om Privatleasing kunne være noget for dig?

Ræk ud til os. Vi vil meget gerne tale med dig om dine muligheder. Du kan også blive klogere på, om du og leasing er et godt match i vores helt nye guide her.

Bsk1

Spørgsmål til bil eller leasingaftale?

Er der opstået spørgsmål undervejs? Er du i tvivl om, hvilken bil, du skal vælge? Kontakt os, så vi kan hjælpe dig i retningen af din nye privatleasingbil.