1. Forside
  2. / Blog
  3. / Hvordan er det nu med forsikring af privatleasingbiler?

Hvordan er det nu med forsikring af privatleasingbiler?

Istock 532957381

Privatleasing er blevet mere og mere populært i Danmark, og det er ikke svært at se hvorfor. Det giver dig mulighed for at køre i en helt ny eller brugt bil, uden at skulle betale bilens fulde pris. Men hvordan forholder det sig med forsikringen?

Når du privatleaser en bil, er det ikke sikkert, at forsikringen er inkluderet i prisen. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvad der er inkluderet, og hvad du har brug for. I denne guide vil vi forsøge at give dig den bedste viden, så du trygt kan finde den løsning, der passer bedst til dine behov og dit budget.

Forsikringerne, der dækker det meste - men ikke det hele

Når det kommer til forsikring af privatleasingbiler, er der flere typer af forsikringer, du kan vælge imellem. Generelt er det vigtigt at overveje, hvilken dækning der er bedst for dig. Der findes bl.a. ansvarsforsikring, kaskoforsikring, førerens ulykkesforsikring, glasforsikring og afleveringsforsikring.

Hos Privatleasing.dk tilbyder vi attraktive forsikringer i samarbejde med Tryg, men du er altid velkommen til at forsikre din privatleasingbil via dit eget forsikringsselskab. Det er vigtigt at vide, hvad hver enkelt forsikring dækker, så du kan vælge den kombination, der passer bedst til dine behov og budget. Det er også essentielt at nævne, at indholdet af de forsikringstyper, vi nævner nedenfor, kan variere afhængigt af de enkelte forsikringsselskaber. Derfor anbefaler vi altid, at man kigger sine forsikringer igennem med jævne mellemrum.

Typer af forsikringer

  • Ansvarsforsikring er en lovpligtig forsikring, som dækker skader, du forvolder på andre personer eller deres ejendom. Det betyder, at hvis du forårsager en ulykke, hvor andre personer eller deres ejendom bliver beskadiget, dækker forsikringen omkostningerne for reparation eller erstatning af skaderne. Ansvarsforsikringen dækker dog ikke skader på din egen bil eller personskader, som du selv eller dine passagerer pådrager.

  • Kaskoforsikring er en frivillig forsikring, som dækker skader på din egen privatleasingbil, uanset om det skyldes en ulykke, tyveri eller hærværk. Forsikringen dækker normalt omkostningerne ved reparation og erstatning. Kaskoforsikringen kan også inkludere ekstra dækning, som f.eks. dækning i forbindelse med ulykker forårsaget af andre bilister uden forsikring, eller dækning af skader på bilens elektronik eller udstyr.

  • Førerens ulykkesforsikring er en ekstra forsikring, der beskytter dig (føreren af bilen), hvis du er udsat for en ulykke, du ikke er skyld i, men hvor modparten ikke kan dække skaderne. Forsikringen dækker normalt omkostningerne for reparation eller erstatning i forbindelse med skader på din bil. Det samme gælder for eventuelle personskader, som du eller dine passagerer måtte pådrage sig.

  • Glasforsikring er en ekstra forsikring, som dækker skader på bilens ruder. Forsikringen dækker normalt omkostningerne ved reparation eller erstatning af ruden, hvis den bliver beskadiget. Det kan være en fordel at tegne en glasforsikring, da det kan være dyrt at reparere eller udskifte en ødelagt rude.

  • Afleveringsforsikring er en ekstra forsikring, der er god at have, når du skal aflevere bilen tilbage til leasingfirmaet. Denne forsikring dækker skader, der er opstået på bilen i leasingperioden. Forsikringen dækker normalt omkostningerne ved erstatning og reparation af skader på bilen, som ikke er dækket af din normale forsikring. Det kan være en god idé at tegne en afleveringsforsikring, da det kan være svært at undgå mindre skader på bilen, mens du kører den.

Hvad påvirker forsikringsprisen på min privatleasingbil?

Udover bilens værdi, afhænger prisen på forsikringen af din privatleasingbil af forskellige faktorer, som f.eks. din alder, årlige kørte kilometer, bopæl og bilens størrelse. Det er vigtigt at kende til disse faktorer, så du kan få den bedst mulige forsikringsaftale på din privatleasingbil.

Biltype

Biltypen kan have en stor betydning for din forsikringspræmie. Biler med højere værdi eller større motorer vil typisk have højere forsikringsomkostninger end mindre biler eller billigere biler. Derudover kan faktorer som sikkerhedsfunktioner, antallet af passagerer og endda bilens popularitet hos tyve, også påvirke din forsikringspræmie. Det er derfor vigtigt at vide, hvordan biltype og værdi kan påvirke dine forsikringsomkostninger, så du kan budgettere korrekt.

Alder

I forbindelse med ansøgningen om en bilforsikring vil du opleve, at forsikringsselskabet tager din alder med i betragtning. Yngre førere, førere med mindre anciennitet og førere, der kører mange kilometer om året, betaler typisk mere for deres bilforsikring.

Bopæl

Området, du bor i, kan have en indflydelse på prisen på din bilforsikring, da nogle områder har en højere risiko for skader og tyveri end andre områder. Hvis du bor i et område med høj kriminalitet eller høj trafiktæthed, kan det medføre en højere risiko for skader eller tyveri, og derfor også en højere forsikringspræmie.

Modsat kan du også opleve, at din forsikringspræmie er lavere, hvis du bor i et område med lav kriminalitet og mindre trafik.

Forsikringsselskaber kan have forskellige opfattelser af, hvilke områder der anses for at være højrisikoområder. Derfor er det en god idé at undersøge dette, når du sammenligner forsikringstilbud fra forskellige selskaber.

Selvrisiko

Sidst, men ikke mindst, er spørgsmålet omkring selvrisiko. selvrisikoen har en effekt på din bilforsikring, fordi den påvirker, hvor meget du skal betale, hvis der opstår en skade på din privatleasingbil.

Selvrisikoen er den del af skadesudgifterne, som du selv skal betale, før forsikringen dækker resten. Hvis du f.eks. har en selvrisiko på 5.000 kr., og der opstår en skade på 20.000 kr., så vil du skulle betale de første 5.000 kr., mens forsikringen vil dække de resterende 15.000 kr.

Jo højere selvrisiko du vælger, desto mindre skal du betale i forsikringspræmie. Dette skyldes, at en høj selvrisiko betyder, at du tager en større del af risikoen i tilfælde af en skade, og der er derfor mindre risiko for forsikringsselskabet. På den anden side, jo lavere selvrisiko du vælger, desto højere bliver din forsikringspræmie.

Det er vigtigt at overveje, hvor meget selvrisiko du ønsker at have på din bilforsikring. Vælg derfor en selvrisiko, der passer til din økonomiske situation og din risikovillighed.

Er du i tvivl? Tag fat i os

Vi vil altid gerne hjælpe dig videre, hvis du er i tvivl om noget.

Vi har lavet en samlet forsikringsløsning sammen med Tryg, som du kan vælge, når du privatleaser hos os - hvis du altså har lyst. Du kan læse mere om vores komplette forsikringspakke her.