Hvad skal der ske, når min privatleasingaftale udløber?

Bestil tid til aflevering


Når din leasingaftale udløber, skal du aflevere bilen på et af vores afleveringssteder, hvor en uafhængig tredjepart vil foretage en gennemgang af bilen.

Du kan bestille tid til gennemgang og aflevering af bilen her. Bestil tid her


Vi har desuden samlet en række af de oftest stillede spørgsmål herunder, hvor du kan får yderligere informationer om udløb af din privatleasingaftale.

1. Hvornår kan jeg aflevere bilen retur?
Du kan opsige og aflevere bilen efter 12 måneder fra aftalens startdato. Du kan tidligst opsige aftalen efter 11 måneder med en måneds varsel til udgangen af en måned. Opsigelsen skal være skriftlig. Du kan sende den til aflevering@privatleasing.dk

2. Hvornår kan og skal jeg aflevere bilen?
Du bestiller tid og sted til gennemgang i forbindelse med aflevering her på siden. Bilen skal afleveres senest den dag, hvor leasingaftalen udløber. Du kan desuden læse mere om aflevering i det brev, vi sender til dig måneden før aftalen udløber.

3. Hvordan foregår aflevering og gennemgang af bilen?
Bilen bliver gennemgået af et FDM godkendt afleveringssted. De laver en tilstandsrapport baseret på bilens alder og kørte kilometer. Vi opfordrer dig til selv at være med ved gennemgangen.

4. Kan jeg købe bilen?
Nej, du kan ikke købe din privatleasede bil.

5. I hvilken stand skal jeg aflevere bilen?
Bilen skal være rengjort inde og ude og være i almindelig stand set i forhold til dens alder og kørte kilometer. Husk at aflevere service- og instruktionsbogen samt alle nøglerne til bilen.

6. Må jeg selv få udbedret skader på bilen?
Ja, du må gerne selv få udbedret eventuelle skader. Det skal dog ske inden du afleverer bilen. Ønsker du at forsikringsanmelde skaderne, kan du gøre det senest i forbindelse med gennemgangen hos FDM.

7. Hvordan beregner I overkørte km, når jeg opsiger aftalen før udløb?
Hvis du opsiger aftalen før udløb, laver vi en forholdsmæssig beregning af de kørte kilometer. Hvis du f.eks. har en aftale med en leasingperiode på tre år og 45.000 km i alt til rådighed, vil du efter 12 måneder have 15.000 km til rådighed. Dog tillagt det antal dage fra du fik bilen leveret og frem til leasingaftalens startdato.

8. Hvad gør jeg, når bilen skal afleveres på en helligdag?
Det er en god idé at være tidligt ude, når du booker tid til afleveringseftersyn, særligt hvis der er mange helligdage op til udløbsdatoen. Der er som regel mange, der skal aflevere bil ved udgangen af måneden. Hvis du booker i god tid, har du større chance for, at få en tid den dag og det tidspunkt der passer dig bedst. Hvis din aftale udløber på en helligdag, skal du aflevere bilen den efterfølgende hverdag. Er det ikke muligt, at få en tid til afleveringseftersyn det sted, du ønsker, skal du prøve at booke tid et af de andre mulige steder.

9. Skal jeg selv opsige forsikring, når jeg afleverer bilen?
Nej, det skal du ikke. Det sørger vi for, når du har afleveret bilen.

10. Hvordan kategoriseres eventuelle skader?
Fra K1 til K5 på afleveringsstedet. K1-K3 takserer privatleasing.dk ikke.

K1 og K2 - er typisk skader som følge af normal brug af bilen. De kan sandsynligvis udbedres ved en normal klargøring af bilen. 

K3 - er eksempelvis de skader, vi kalder ”parkeringsbuler”. Skaderne er pletvis og kan laves, uden at hele bilen eller større dele skal males om. 

K4 - er skader, der som minimum kræver delvis omlakering. For eksempel buler, der ikke kan rettes ud, uden at der skal males om. Ikke OK, og du må forvente, at du skal betale for udbedring af skaden.

K5 - er dele, der helt mangler, eller dele, der er så beskadiget, at de skal udskiftes. Ikke OK, og du må forvente, at du skal betale for udbedring af skaden.

Spørgsmål til aflevering?


Telefon: 89 89 43 56
E-mail: aflevering@privatleasing.dk


 

Ny bil?

Inden din privatleasingaftale udløber og bilen skal afleveres, skal du tage stilling til valg af din næste bil. Vi står klar til at rådgive dig om valg af netop den bil, som matcher dit behov.

Se vores kampagner


Se vores koncepter

Telefon: 89 89 51 40
E-mail: salg@privatleasing.dk