1. Forside
  2. / Blog
  3. / Skift til sommerdæk – læs om fordele og regler

Skift til sommerdæk – læs om fordele og regler

Inden længe skal uret stilles frem, forårsblomsterne dukker op og havearbejdet begynder at kalde på os. Foråret er over os, før vi ved af det, og pludselig står sommeren og kigger ind af vinduerne med lange lyse solstråler. Men udover lange lyse aftner og varmere vejr, betyder det også, at der snart skal skiftes til sommerdæk. Er du ikke helt opdateret på reglerne om sommerdæk i Danmark? – så læs med her.

Istock 1344410255

Sommerdæk i Danmark

En god huskeregel er, at når temperaturen bevæger sig over 8 grader, er det ved at være tid til at genmontere sommerdækkene. Det er en god ide at pakke vinterdækkene væk, når vejret bliver mere tørt, da vinterdæk bremser dårligere på tør vej og slides generelt mere om sommeren. Vejgrebet bliver ligeledes bedre på tør vej med sommerdæk i sommerhalvåret. Så det er bare med at få skiftet!

Hvis sneen er væk, anbefales det at skifte til sommerdæk omkring påske.

Kør mere sikkert med sommerdæk

Der er ikke en decideret lovgivning omkring sommerdæk i Danmark – du bestemmer selv, hvornår du skifter. Det anbefales blot, at du får det gjort tids nok til, at du ikke slider på vinterdækkene. Og selvfølgelig også fordi, det er mere sikkert at køre på sommerdæk i sommerhalvåret.

Bilen har bedre køreegenskaber om sommeren fordi styretøjet er mere præcist og hele bilens egenskaber er bygget til sommerdæk. Det betyder, at du får en smule bedre bil med sommerdæk.

De eneste krav, du skal tage højde for i forhold til lovgivning er, at dine dæk skal have minimum 1,6 mm. mønsterdybde og passe til bilens størrelse og bredde.

Hvilke sommerdæk passer til din bil?

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse og bredde din bil er typegodkendt til, kan du finde info herom i bilens instruktionsbog. Reglerne foreskriver blandt andet, at dine dæk ikke må ”rage” ud over skærmkanterne, så bredden er derfor vigtig at være opmærksom på.

Størrelsen på dækkene har dog også stor indflydelse, da speedometeret i din bil kan vise forkert, hvis du eksempelvis sætter 19 tommer dæk på en bil, der kun er godkendt til 15 tommer. Vælger du forkert, kan bilen heller ikke synes.

Privatleasing.dk – hos os får du en attraktiv dækaftale

Privatleaser du hos os, får du muligheden for at tilvælge en af vores dækaftaler.

Aftalen kan blandt andet indeholde udskiftning af dæk som følge af normal slitage, ombytning ved sæsonskift og oplagring af dæk på dækhotel. Det afhænger dog af, hvilken dækaftale, du vælger. Læs om dækaftalerne her. 

Vær opmærksom på, at der i standardaftalen kun medfølger sommerdæk. Disse kan du få skiftet efter behov som følge af slitage. Vinterdæk skal du (uden en dækaftale) selve sørge for, da bilen vil blive leveret med sommerdæk uanset årstid. Derfor skal du selv stå for at skaffe vinterdæk, hvis du ikke har tilvalgt en dækaftale.

Bilen skal ligeledes afleveres tilbage med den type dæk, der fulgte med ved udleveringen.

Privatleasing.dk

Privatleaser du hos os, er der ikke kun mulighed for en dækaftale, men også for en attraktiv forsikring, rabat på brændstof og meget mere. Læs mere om de mange fordele ved privatleasing her.

Har du spørgsmål eller er du i tvivl om, hvad du skal vælge?

Tøv ikke med at tage fat i os!

Du kan også finde svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet.

Bsk1

Spørgsmål til bil eller leasingaftale?

Er der opstået spørgsmål undervejs? Er du i tvivl om, hvilken bil, du skal vælge? Kontakt os, så vi kan hjælpe dig i retningen af din nye privatleasingbil.

Se de seneste nyheder her

01. maj 2024
Nogle vil eje, mens andre vil leje. Men vi kommer ikke udenom de nyeste resultater fra før...
13. februar 2024
Eksperter: Derfor skal du lease i stedet for at købe! Vælg leasing fremfor køb, hvis du vi...
14. december 2023
Skal jeg privatlease eller skal jeg købe en bil? Læs med her og bliv klogere på, hvilken v...