1. Forside
  2. / Blog
  3. / Få styr på reglerne for lys og lygter på din bil

Få styr på reglerne for lys og lygter på din bil

Har du styr på reglerne for lys og lygter på din bil? Mange danskere glemmer for eksempel at få tændt baglygterne ved mørkets frembrud, hvilket kan medføre farlige situationer og i værste fald ulykker. Brug fem minutter på at sikre dig, at du har styr på både for- og baglygter på din bil. På den måde sikrer du dig selv og andre i trafikken.

Istock 1360667526

Kend alle bilens lygter og lys

Det er nemt at blive i tvivl om, hvad de forskellige symboler for bilens lygter betyder, da nogle af dem sjældent bliver brugt. Du kan med fordel teste alle bilens lygter og lys - og gerne i mørke - så du har styr på dem til dén dag, du skal bruge dem i din kørsel.

Vær opmærksom på, at de fleste nye biler kun automatisk tænder kørelyset, hvilket vil sige forlygterne, når man tænder bilen. Husk derfor også at tænde baglygterne, når det bliver mørkt eller når  sigtbarheden er dårlig.

Hvornår skal du bruge de forskellige lys og lygter?

I Danmark er det lovpligtigt altid at bruge nærlys/kørelys (forlygterne) døgnet rundt. Derudover er der lygtetændingstid fra solen går ned, til solen står op, samt i dårlig sigtbarhed, hvor det lovpligtigt også at have baglygterne tændt. Bilens tågelygter må du kun bruge, når der er tåget eller dårlig sigtbarhed.

Når du har styr på reglerne for lys og lygter på din bil, forbedrer du din egen og dine medtrafikanters sikkerhed.

Bsk1

Spørgsmål til bil eller leasingaftale?

Er der opstået spørgsmål undervejs? Er du i tvivl om, hvilken bil, du skal vælge? Kontakt os, så vi kan hjælpe dig i retningen af din nye privatleasingbil.

Se de seneste nyheder her

01. maj 2024
Nogle vil eje, mens andre vil leje. Men vi kommer ikke udenom de nyeste resultater fra før...
13. februar 2024
Eksperter: Derfor skal du lease i stedet for at købe! Vælg leasing fremfor køb, hvis du vi...
14. december 2023
Skal jeg privatlease eller skal jeg købe en bil? Læs med her og bliv klogere på, hvilken v...