1. Forside
  2. / Alt om leasing
  3. / SUV Biler: Den Komplette Guide

SUV: Alt om danskernes favorit

Nettobiler 2

Introduktion til SUV

SUV er blevet en af de mest efterspurgte biltyper i dag. Blandt andet deres størrelse og rummelighed gør dem til det perfekte valg for mange bilentusiaster. Men med så mange forskellige modeller at vælge imellem, kan det være svært at navigere i, hvilken SUV, der passer bedst til dig. Derfor har vi samlet alle de oplysninger, du behøver om SUV'er i denne omfattende guide.

Hvad er en SUV?

SUV betyder Sports Utility Vehicle. Biler, der går under betegnelsen SUV er meget populære, og genkendes ofte ud fra det store karrosseri, hvor du sidder højt og har et godt overblik. Det er dog komforten, der gør SUV-oplevelsen helt speciel.

De seneste år er SUV'erne kun blevet mere populær, da de opfylder mange behov. Det er eksempelvis den perfekte familiebil, da den har masser af plads på bagsædet og i bagagerummet. Tal fra Danmarks Statistik viser at SUV'en er den mest populære biltype i Danmark med over 30%.

Overvejelser ved valg af SUV

Der er mange ting at overveje, når du skal vælge en SUV. Selvom denne biltype som udgangspunkt er en stor model, så fås den i mange modeller og størrelser. Overvej, hvor meget plads, du skal bruge, hvor langt du skal køre i bilen, og ikke mindst, hvordan dit bilbudget ser ud. Når du har det på plads, er du ét skridt tættere på at kunne vælge den rigtige SUV for dig.

Størrelse: stor, lille, mini?

Store SUV'er

En stor SUV er typisk mellem 4,5 og 5 meter lang og har en rummelig kabine og et stort bagagerum. De er velegnede til familier, der har brug for ekstra plads og ekstra komfort.

Små SUV'er

En lille SUV er lidt mindre - mellem 4 og 4,5 meter lang - og har et kompakt indre og bagagerum. De har dog stadig en høj siddeposition.

Plads til det hele

Pladsen i en SUV er en anden vigtig spiller, når du skal vælge den rette.

Antal sæder og bagagerummets størrelse

De fleste SUV'er har plads til 5-7 personer, men der findes også modeller med plads til op til 8 personer.

Bagagerumstørrelsen i en SUV afhænger af modellen, men de fleste SUV'er har et rummeligt bagagerum, der er velegnet til familier, der kører på bilferie, weekendtur, m.m. Som eksempel har en Peugeot 5008 en bagagerum-volumen på 780 liter, og op til 2150 liter, hvis de bagerste sæder er lagt ned.

Ekstra features

Mange moderne SUV'er har ekstra features. Dette indebærer f.eks. foldbare sæder, der øger bagagerumstørrelsen, som nævnt ovenfor. Flere modeller har også ekstra opbevaringsrum i kabinen.

Sikkerhed

Airbags

De fleste moderne SUV'er har et mange airbags, der beskytter både føreren og passagerene i tilfælde af en ulykke.

Anti-Kollisionssystem

Mange moderne SUV'er har et avanceret anti-kollisionssystem, der hjælper med at undgå eller mindske skader ved en ulykke. Disse systemer inkluderer bl.a. parkeringssensor, blindvinkelassistent og en automatisk nødbremse.

Sikkerhedskategori

Når du vælger en SUV, er det en god idé at tjekke bilens sikkerhedskategori. Der er mange organisationer, der tester biler og giver dem en sikkerheds rating, inklusiv Euro NCAP og National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Jo højere sikkerheds ratingen er, desto sikrere vil bilen typisk være.

Hvad skal det koste?

Pris er for mange et af de vigtigste kriterier, når det gælder valg af bil. SUV'erne kommer i mange forskellige prisklasser, så det er vigtigt at vælge den, der passer til dit budget.

Privatleasing af en SUV

Vores releasing (genleasing) er leasing af brugte biler, der tidligere har været leaset ud. Vores releasing fungerer på akkurat samme fordelagtige måde, som leasing af nye biler: Bilen bliver gjort klar fra top til tå – både kosmetisk og mekanisk, og den bliver gennemgået på et FDM testcenter, så vi ved, at kvaliteten og sikkerheden er i top.

Vores releasing-biler er kun få år gamle, da vi aldrig leaser biler ud, der har mere end 5 år på bagen. Du kan derfor være sikker på at din SUV er i rigtig god stand og kvalitet.

Er du klar til din SUV?

Denne guide har til formål at tage dig igennem mange af de kriterier, der er værd at overveje i din jagt på en SUV. Er du klar til at vælge?

Du ved bedst selv, hvad dine præferencer og behov er, men har du brug for det, vil vi altid gerne hjælpe dig videre.

Tag fat i os, så vi kan vejlede dig - og måske endda matche dig med din drømmebil her i 2023. Det kunne godt være en SUV.

Så, hvad venter du på?