Skift til sommerdæk – læs om fordele og regler

Sommerdæk på bilen når foråret springer ud

Inden længe skal uret stilles frem, forårsblomsterne er dukket op og havearbejdet begynder at kalde på os. Foråret er over os og før vi ved af det, står sommeren og kigger ind af vinduerne med lange lyse solstråler. Men udover lange lyse aftner, varmere vejr og højere fuglefløjt, betyder det også, at der snart skal skiftes til sommerdæk. Er du ikke helt opdateret på loven om sommerdæk i Danmark? – så læs med her.

Sommerdæk i Danmark

En god huskeregel er, at når temperaturen kommer over de 8 grader, så er det ved at være tid til at genmontere sommerdækkene. Det er en god ide at pakke vinterdækkene væk, når vejret bliver mere tørt. Vinterdæk bremser nemlig dårligere på tør vej og slides generelt mere om sommeren. Vejgrebet bliver ligeledes bedre på tør vej med sommerdæk, på dette tidspunkt af året. Så det er bare med at få skiftet!

Hvis sneen er væk anbefales der, at skifte til sommerdæk omkring påske.

Kør mere sikkert med sommerdæk

Der er ikke en decideret lovgivning omkring sommerdæk i Danmark – du bestemmer selv, hvornår du skifter. Der anbefales blot, at du får det gjort nu, så du ikke slider på vinterdækkene og samtidig kører mere sikkert. Bilen har bedre køreegenskaber om sommeren fordi styretøjet er mere præcist og hele bilens egenskaber er bygget til sommerdæk. Det betyder, at du får en smule bedre bil med sommerdæk.

De eneste krav du skal tage højde for i forhold til lovgivning, er at dine dæk skal have minimum 1,6 mm. mønsterdybde og passe til bilens størrelse og bredde.

Hvilke sommerdæk passer til din bil?

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse og bredde din bil er typegodkendt til, kan du finde info herom i din instruktionsbog. Reglerne foreskriver blandt andet, at dine dæk ikke må ”rage” ud over skærmkanterne, så bredden er derfor vigtig at være opmærksom på. Størrelsen på dækkene har dog også stor indflydelse, da speedometeret i din bil kan vise forkert, hvis du eksempelvis sætter 19 tommer dæk på en bil, der kun er godkendt til 15 tommer. Vælger du forkert kan bilen heller ikke synes.

Privatleasing.dk – hos os får du en attraktiv dækaftale

Privatleaser du hos os, får du muligheden for at tilvælge en af vores dækaftaler.

Med en dækaftale hos os får du høj grad af budgetsikkerhed. Aftalen indeholder udskiftning af dæk som følge af normal slitage, ombytning ved sæsonskift og oplagring af dæk på dækhotel. Det kan dog variere efter type af aftale.

Læs mere om vores forskellige dækaftaler samt fordele og praktiske oplysninger, for at være sikker på du tilvælger den aftale der passer dig bedst.

Vær opmærksom på, at der i standardaftalen kun medfølger sommerdæk. Disse kan du få skiftet efter behov som følge af slitage. Men vinterdæk skal du selve sørge for, da bilen vil blive leveret med sommerdæk uanset årstid ved udlevering. Derfor skal du selv stå for at skaffe vinterdæk til denne aftale.

Bilen skal ligeledes leveres tilbage med de dæk der fulgte med ved udlevering.

Privatleasing.dk

Privatleaser du hos os, er der ikke kun mulighed for dækaftale, der er også mulighed for attraktiv forsikring, rabat på brændstof og adgang til din egen ”Min bil” app. Se vores attraktive udvalg af kampagnebiler og find den bil og aftale der passer bedst til dig og dine behov.

Har du spørgsmål eller er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Tøv ikke med at tage fat i os!Kontakt Privatleasing.dk på

Telefon 89 89 51 40 eller e-mail: salg@privatleasing.dkLæs andre relevante nyheder

Læs hvor få klik der er mellem dig og din næste leasingbil

Få klik mellem dig og din nye bil

Vi har gjort det endnu nemmere at privatlease din næste bil! For at vise dig hvor nemt det er, har vi samlet forløbet i nogle enkle trin.

Læs mere
Mand overdrager nøgler fra bil med kvinde i

Privatleasing med 'Tryghed' som nøgleord

Du har måske hørt skrækscenarier om privatleasing. Men med leasingaftale hos Privatleasing.dk er der ingen grund til bekymring ved aflevering af din bil.

Læs mere