1. Forside
 2. / Blog
 3. / Skal du på kør-selv-ferie i sommerferien?

Kør-selv-sommerferie: Vi giver dig tips, tjekliste og underholdning til turen

Kør-selv-ferien er planlagt. Inden længe skal I sætte GPS’ens koordinater i retning af varmere himmelstrøg. Uanset om turen går mod varmen i Italien, vandring og hyttetur i Norge eller et helt tredje sted i verden, så er der mange faktorer, der spiller ind, for at køreturen bliver så optimal som muligt. Eksempelvis at der er styr på det hele hjemmefra - alt fra forsikringer til bil-lege.

Vi giver overblikket her!

Familie Koer Selv Ferie

Kør-selv-ferie i leasingbil – hvad skal du være opmærksom på?

Først og fremmest må du gerne køre på ferie i din leasingbil. Det er et spørgsmål, der ofte opstår og usikkerheden omkring det er slet ikke nødvendig. Du må gerne køre til udlandet i din leasede bil. Det er dog vigtigt, at du medbringer første side (del 1) af registreringsattesten eller en kopi af denne. Dermed kan du bevise, at du er den retmæssige bruger af bilen.

Hvis uheldet er ude, hvad gør jeg så?

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at du har medbragt forsikringskort. Der findes et rødt og et grønt kort. Det røde kort er et servicekort med vilkårene for SOS international dækning på din kaskoforsikring samt relevante telefonnumre. Du kan enten udskrive det røde kort fra www.sos.dk eller hente det som app til din smartphone i App Store eller Google Play. Appen hedder ’Rødt kort’. Det grønne kort skal kun medbringes, hvis du kører uden for Europa og kan bestilles hos dit forsikringsselskab.

Når du leaser din bil gennem Privatleasing.dk og har forsikring igennem os, er du dækket af SOS (kaskodækning) i udlandet. Har du brug for hjælp i udlandet, kan du ringe på: +45 70 10 50 50. Læs om vores forsikring her.

OBS: Det er lovpligtigt, at bilen er udstyret med refleksveste i flere europæiske lande – blandt andet i Italien, Frankrig og Spanien. Vestene skal opbevares i kabinen, så de er lette at få fat i, hvis uheldet er ude. Samtidig er det påbudt ved motorstop i hele Europa at anvende advarselstrekant.

Bliver du involveret i et færdselsuheld, er det vigtigt at notere sig følgende:

 • Modpartens navn og telefonnummer
 • Modpartens forsikringsselskab
 • Bilens registreringsnummer
 • Nationaliteten på bilen
 • Mærke og type på bilen
 • Tid og sted
 • Navne på eventuelle vidner

Det er ligeledes altid en god idé t tage et billede af skaden både på din og modpartens bil. Tag et par billeder fra stedet og bilernes placeringer også. Hvis modparten kører i lastbil med trailer, er det også vigtigt at få registreringsnummeret på hovedvognen. Send billeder og information med til dit forsikringsselskab, når du melder skaden.

Har du styr på vejafgifterne?

I flere europæiske lande skal du betale vejafgifter, hvilket du, i nogle tilfælde, kan gøre på forhånd hjemmefra. F.eks. hvis du skal til Italien, Slovenien eller Tjekkiet. Går tuen til Italien, kan du købe et Viacard med forudbetalt motorvejsafgift, mens du til de andre lande skal købe motorvejsmærkater eller vignetter. Disse kan købes flere forskellige steder online og på de fleste tankstationer.

Tjeklisten – inden I kører afsted!

 • Sørg for, at bilen har fået et servicesyn, der stadig er gældende
 • Kontrollér dæktrykket og husk at det kan være nødvendigt med højere dæktryk end normalt, når bilen er fuldt ferielæsset
 • Kontrollér dækmønster. Der skal være min. 1,6 mm i hele EU
 • Kontrollér oliestand, hvis det er længe siden sidst
 • Kontrollér sprinklervæske og kølervæske
 • Placér tung bagage så lavt og så langt fremme mod bagsæderyglænet som det er muligt

Underholdning på turen

Skrig og skrål på bagsædet, nej tak! I kan tænde en iPad eller I kan prøve noget andet:

Mange ser blot turen i bilen som en transportform, der er nødvendig for at nå målet. Men i stedet er det vigtigt at se køreturen, som første del af turen sammen. Ferien starter nemlig allerede, når du tænder for motoren.

Har I prøvet bil-bingo? Lav jeres egne plader eller print dem ud fra nettet. Så kan I bruge turen på at kigge efter genstande i naturen og på vejene omkring jer og konkurrere om, hvem der kan fylde pladen ud hurtigst muligt.

Lydbøger eller podcast er også en underholdningsform, der kan samle familien – find noget, der passer til alle passagerer og lyt til den i løbet af turen. I kan altid holde pauser undervejs. En bonus ved denne underholdning er, at ingen kan snyde og komme foran i lydbogen uden de andre.

Sidder du tilbage med spørgsmål omkring kør-selv-ferie i en bil, du har leaset gennem Privatleasing.dk, er du mere end velkommen til at kontakte os på 89 89 51 40 eller salg@privatleasing.dk

Kør forsigtigt og rigtig god ferie!

Bsk1

Spørgsmål til bil eller leasingaftale?

Er der opstået spørgsmål undervejs? Er du i tvivl om, hvilken bil, du skal vælge? Kontakt os, så vi kan hjælpe dig i retningen af din nye privatleasingbil.

12. juli 2024
Hvordan kører man allermest sparsommeligt på el? Og hvad nu, hvis der ikke er en ladestand...
01. maj 2024
Nogle vil eje, mens andre vil leje. Men vi kommer ikke udenom de nyeste resultater fra før...
13. februar 2024
Eksperter: Derfor skal du lease i stedet for at købe! Vælg leasing fremfor køb, hvis du vi...