1. Forside
  2. / Blog
  3. / Gratis vinterhjul til dig

Tid til vinterjakke og vinterhjul? – Gratis vinterhjul fra Privatleasing.dk

Okay, måske er det ikke helt tid endnu. Men temperaturen falder, mørket titter frem, og vejene bliver glattere. Snart er tiden inde til at tænke på vinterhjul til bilen.

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg igennem hele din leasingperiode. Derfor har vi hos Privatleasing.dk sørget for, at du kan få et sæt gratis vinterhjul med, når du laver en ny privatleasingaftale hos os. Men hvordan er det nu lige, at reglerne er, når det kommer til vinterhjul?

I dette blogindlæg kaster vi os over nogle af de hyppigste spørgsmål, når det kommer til hjul- og dækskifte. Og så kommer vi selvfølgelig også ind på, hvordan du får gratis vinterhjul med i din næste leasingaftale. Læs med og kør forsigtigt. 😉

Istock 1169524439

Hvornår skal jeg skifte til vinterhjul?

Det spørgsmål er der mange, der stiller sig selv hvert eneste år, og det kan vi egentlig godt forstå. I Danmark er der nemlig ikke et lovkrav om, at du skal skifte til vinterhjul, når temperaturen falder. Der er dog ingen tvivl om, at det er en rigtig god idé at gøre det.  Så hvordan er det nu lige, tommelfingerreglen er?

Som udgangspunkt lyder anbefalingen, at du skal skifte til vinterhjul/vinterdæk, når temperaturen kommer under 7 grader. Selvom de 7 grader ikke indikerer sne på vejene, så kan morgenrim og fugtige veje have stor betydning for bilens vejgreb. Det kan være risikabelt at køre på dine sommerhjul/sommerdæk, og vi kan derfor roligt anbefale, at du skifter til vinterhjul omkring oktober eller november. Hellere for tidligt end for sent.

Hvad er forskellen på vinterhjul og sommerhjul?

Den måske tydeligste forskel på vinterhjul og sommerhjul er, at lamellerne i dækmønsteret er dybere på vinterhjul. De dybe lameller leder vand og sjap væk, og sørger derfor for, at din bil har et bedre greb i vejbanen. Derudover er gummiet på vinterhjulene blødere og mere fleksibelt end på sommerhjul.

Vinterhjulenes store effekt ses i høj grad på bilens bremselængde. En test lavet af FDM, gav over 40 meters længere bremselængde, da testpersonerne kørte med sommerhjul i vådt føre, end da de kørte med vinterhjul. Testpersonerne kørte endda kun med 50 km/t, da de lavede opbremsningen.

Var testen lavet i højere fart, ville resultatet kun i endnu højere grad understrege vigtigheden af vinterhjul. Læs mere her: Se her: Så dårligt bremser bilen på sommerdæk | FDM

Det er vigtigt at huske på, at du stadig skal tænke over din bremselængde i vådt eller glat føre, selvom du kører med vinterhjul. Du skal altid køre forsigtigt og efter forholdene – men det ved du naturligvis allerede. 😊

Hvad er helårsdæk?

Helårsdæk kan betegnes som ”all around-dæk”. De er dog ikke designet til at køre i vådt og glat føre, så her vil de ikke kunne klare sig på samme måde, som vinterhjul kan. I mange andre lande er der regler om hjulskifte efter årstiden. Det betyder også, at selvom du i princippet gerne må køre på sommerhjul eller helårsdæk året rundt i Danmark, så gælder det ikke nødvendigvis i udlandet. I Tyskland kan du eksempelvis risikere at få en bøde, for at køre med de forkerte dæk. Husk derfor altid at tjekke reglerne for trafiksikkerhed, hjul m.m., inden du kører over grænsen.

Vi har lavet en huskeliste til din kør-selv-skiferie her: Klar til skiferien? (privatleasing.dk)

Gratis vinterhjul fra Privatleasing.dk

Hvor kom vi fra? Nå ja! Gratis vinterhjul!

Den er god nok. Vi kører lige nu en vinterhjulskampagne, hvor du kan få et sæt gratis vinterhjul med, når du laver en ny privatleasingaftale hos os. Vinterhjulene er brugte, men i rigtig god stand – akkurat ligesom vores mange leasingbiler. Ekstra hjulbolte følger ikke med, og tilbuddet gælder så længe lager haves og for en række af vores allermest populære bilmodeller, som du finder lige her.

For at få de gratis vinterhjul med, når du laver en ny privatleasingaftale, skal du huske aktivt at tilføje vinterhjulene til din aftale. Det gør du under Tilvalg > Udstyr. Du vælger også helt selv, om du vil modtage bilen med de gratis vinterhjul monteret, eller om du hellere vil have vinterhjulene lagt bag i bilen. Uanset hvad, sørger vi naturligvis for, at bilens sommerhjul også følger med – dem skal du jo ikke snydes for! 😊

Du skal føle dig tryg under hele din leasingperiode hos os. Vinterhjul er en vigtig faktor, når det kommer til tryghed, og derfor skal du have muligheden for at få et gratis sæt med.

Vi håber, du vil tage godt imod vores ekstraordinære tilbud.

Bsk1

Spørgsmål til bil eller leasingaftale?

Er der opstået spørgsmål undervejs? Er du i tvivl om, hvilken bil, du skal vælge? Kontakt os, så vi kan hjælpe dig i retningen af din nye privatleasingbil.