1. Forside
  2. / Alt om leasing
  3. / Få styr på reglerne for lys og lygter på din bil

Få styr på reglerne for lys og lygter på din bil

Har du styr på reglerne for lys og lygter på din bil? Mange danskere glemmer for eksempel at få tændt baglygterne ved mørkets frembrud, hvilket kan medføre farlige situationer og i værste fald ulykker. Brug fem minutter på at sikre dig, at du har styr på både for- og baglygter på din bil. På den måde sikrer du dig selv og andre i trafikken.

Istock 1360667526

Kend alle bilens lygter og lys

Det er nemt at blive i tvivl om, hvad de forskellige symboler for bilens lygter betyder, da nogle af dem sjældent bliver brugt. Du kan med fordel teste alle bilens lygter og lys - og gerne i mørke - så du har styr på dem til dén dag, du skal bruge dem i din kørsel.

Vær opmærksom på, at de fleste nye biler kun automatisk tænder kørelyset, hvilket vil sige forlygterne, når man tænder bilen. Husk derfor også at tænde baglygterne, når det bliver mørkt eller når  sigtbarheden er dårlig.

Hvornår skal du bruge de forskellige lys og lygter?

I Danmark er det lovpligtigt altid at bruge nærlys/kørelys (forlygterne) døgnet rundt. Derudover er der lygtetændingstid fra solen går ned, til solen står op, samt i dårlig sigtbarhed, hvor det lovpligtigt også at have baglygterne tændt. Bilens tågelygter må du kun bruge, når der er tåget eller dårlig sigtbarhed.

Når du har styr på reglerne for lys og lygter på din bil, forbedrer du din egen og dine medtrafikanters sikkerhed.

Bsk1

Spørgsmål til bil eller leasingaftale?

Er der opstået spørgsmål undervejs? Er du i tvivl om, hvilken bil, du skal vælge? Kontakt os, så vi kan hjælpe dig i retningen af din nye privatleasingbil.

Se de seneste nyheder her

22. september 2023
Vi har sørget for, at du kan få et sæt gratis vinterhjul med, når du laver en ny privatlea...
08. september 2023
Myter er til for at blive aflivet. Eller er de? Vi ved, at der findes lidt myter om privat...
22. august 2023
Hvilke regler er der i forbindelse med leasing? Er der overhovedet nogle regler? Vi giver...