Skal du på kør-selv-ferie i sommerferien? Vi giver dig tips, tjekliste og underholdning til turen her!

Familie klar til kør-selv-ferie

Kør-selv ferien er planlagt og nu skal der bare ventes. Inden længe skal I sætte GPS’ens koordinationer i retning af varmere himmelstrøg og der skal trilles ud over kantstenen derhjemme. Uanset om turen går mod varmen i Italien, vandring og hyttetur i Norge eller et helt tredje sted i verden, så er der mange faktorer, der kan gøre turen i bilen endnu bedre, hvis der er styr på det hele hjemmefra. Alt fra forsikringer til bil-lege.

Vi giver overblikket her!

Kør-selv-ferie i leasingbil – hvad skal du være opmærksom på?

Først og fremmest! Så må du gerne køre på ferie i din leasingbil. Det er et spørgsmål, der ofte opstår og usikkerheden omkring det er slet ikke nødvendig. Du må gerne køre til udlandet i din leasede bil. Det er dog vigtigt, at du medbringer første side (del 1) af registreringsattesten eller en kopi af denne. Dermed kan du bevise, at du er den retmæssige bruger af bilen.

Hvis uheldet er ude, hvad gør jeg så?

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at du har medbragt forsikringskort. Der findes et rødt og et grønt kort. Det røde kort er et servicekort med vilkårene for SOS international dækning på din kaskoforsikring samt relevante telefonnumre. Du kan enten udskrive det røde kort fra www.sos.dk eller henter det som app til din smartphone i App Store eller Google Play. Appen hedder ’Rødt kort’. Det grønne kort skal kun medbringes, hvis du kører uden for Europa og kan bestilles hos dit forsikringsselskab.

Når du leaser din bil gennem Privatleasing.dk og har forsikring igennem os, er du dækket af SOS (kaskodækning) i udlandet. Har du brug for hjælp i udlandet, kan du ringe til: +45 70 10 50 50.

OBS: Det er lovpligtigt, at bilen er udstyret med refleksveste i flere europæiske lande – fx Italien, Frankrig og Spanien. Vestene skal opbevares i kabinen, så de er lette at få fat i, hvis uheldet er ude. Samtidig er det påbudt ved motorstop i hele Europa at anvende advarselstrekant.

Bliver du involveret i et færdselsuheld, er det vigtigt at notere sig følgende:

 • Modpartens navn og telefonnummer
 • Modpartens forsikringsselskab
 • Bilens registreringsnummer
 • Nationaliteten på bilen
 • Mærke og type på bilen
 • Tid og sted
 • Navne på eventuelle vidner

Det er ligeledes altid en god ide at tage et billede af skaden både på din og modpartens bil, tag et par billeder fra stedet og bilernes placeringer også. Hvis modparten kører i lastbil med trailer, er det også vigtigt at få registreringsnummeret på hovedvognen. Send billeder og information med ind til dit forsikringsselskab, når du melder skaden.

Har du styr på vejafgifterne?

I flere europæiske lande skal du betale vejafgifter, hvilket du, i nogle tilfælde, kan være på forkant med hjemmefra, hvis du for eksempel skal til Italien, Slovenien eller Tjekkiet. Går tuen til Italien, kan du købe et Viacard med forudbetalt motorvejsafgift, mens du til de andre lande skal købe motorvejsmærkater eller vignetter. Disse kan købes flere forskellige steder online og på de fleste tankstationer.

Tjeklisten – inden I kører afsted!

 • Sørg for, at bilen har fået et servicesyn, der stadig er gældende – så opstår der ingen overraskelser.
 • Kontrollér dæktrykket og husk at det kan være nødvendigt med højere dæktryk end normalt, når bilen er fuldt ferielæsset.
 • Kontrollér dækmønster. Der skal være min. 1,6 mm i hele EU.
 • Kontrollér oliestand, hvis det er længe siden sidst.
 • Kontrollér sprinklervæske og kølervæske. Det er altid trælst at løbe tør!
 • Placér tung bagage så lavt og så langt fremme mod bagsæderyglænet som muligt.

Underholdning på turen – lad jeres iPad ligge derhjemme!

Skrig og skrål på bagsædet, nej tak! Men i stedet for at tænde iPad’en, så har vi en bedre idé.

Mange ser turen i bilen som en transportform, der er nødvendig for at nå målet. Men i stedet er det vigtigt at se køreturen som de timer sammen, der sætter niveauet for resten af ferien, den begynder nemlig allerede, når du starter motoren. Så nyd den!

– iPad’en har efterhånden invaderet de fleste bagsæder, men vi forslår i stedet, at I gør noget andet i år!

Har I prøvet bil-bingo? Lav jeres egne plader eller print dem ud fra nettet. Så kan I bruge turen på at kigge efter genstande i naturen og på vejene omkring jer og konkurrere om, hvem der kan fylde pladen ud hurtigst muligt.

Lydbøger eller podcast er også en underholdningsform, der kan samle familien – find en der passer til alle passagerer og lyt til den i løbet af turen. Så kan I holde pauser undervejs og bruge tid på at snakke og diskuterer den igennem. Bonus ved denne underholdning er, at ingen kan snyde og komme foran i lydbogen uden de andre – da alle sidder i samme bil.

Sidder du tilbage med spørgsmål omkring kør-selv-ferie i din bil, som du har leaset gennem Privatleasing.dk, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon: 89 89 51 40 eller mail: salg@privatleasing.dk

 Kontakt Privatleasing.dk på

Telefon 89 89 51 40 eller e-mail: salg@privatleasing.dkLæs andre relevante nyheder

Læs hvor få klik der er mellem dig og din næste leasingbil

Få klik mellem dig og din nye bil

Vi har gjort det endnu nemmere at privatlease din næste bil! For at vise dig hvor nemt det er, har vi samlet forløbet i nogle enkle trin.

Læs mere
Forårsklargøring af bilen ved rengøring

Derfor skal du privatlease

"Hvorfor skal jeg privatlease?" - er det et spørgsmål du ofte stiller dig selv? Vi giver dig svarerne i denne artikel.

Læs mere