Forårsklargøring af bilen – tips og tricks!

Forårsklargøring af bilen ved rengøring

Når vinteren er ovre, har din bil været igennem en hård sæson med frost, vejsalt, sjask og sjap. Forårsrengøring er ikke kun forbeholdt huset eller haven – din bil har også brug for det! Hvordan forkæler du bilen op til en ny sæson? Læs med her og få gode råd til, hvordan du øger værdien på din bil og gør den klar til foråret.

Hvorfor skal bilen gøres forårsklar?

Du kan få din bil til både at holde længere, dufte bedre og forblive pænere i længere tid, hvis du forkæler den ekstra meget efter vinteren. Den skarpe forårssol afslører alle vinterens hårdføre spor og der er ikke noget mere forfriskende, hverken for dig eller bilen, end den helt store forårsklargøring.

Men hvad indebærer det og hvor grundig skal du være? Vi deler de bedste tricks ud her!

Først og fremmest - Har du skiftet til sommerdæk?

Ligesom vi hvert år stiller både havemøbler og uret frem på denne tid af året, så skal sommerdækkene ligeledes frem og støves af. Din bil kører meget bedre om sommeren, hvis du har de rigtige dæk på, da bilens styresystem er designet efter sommerdækkene. Så du vil ikke kun få en bil der ser bedre ud efter dette, du vil også få en bil der føles bedre at køre i.

Læs mere om, hvorfor det er en god ide at skifte til sommerdæk samt få info omkring vores dækaftaler og de mange fordele.

Og gør så din bil forårsklar fra top til tå ved at følge disse fire steps:

Step 1: Vask bilen

Vælg en god vask i vaskehallen – dette er ofte det mest skånsomme for bilen og samtidig også det mest miljøvenlige, da vandet renses og genbruges i en vaskehal. Lad gerne bilen stå i blød inden og skrub godt på de genstridige saltplamager og insekter. Efter vasken kan du med fordel vaske efter med en god børste samt vand med bilshampoo på fælgene, i false, kroge og under nummerpladerne.

Hvis du foretrækker at vaske bilen hjemme, så skift ofte vandet i spanden og skyl ofte efter. Det er vigtigt du er skånsom og tørre efter med vaskeskind. Du kan ligeledes med stor fordel lade bilen tørre i skyggen, da du på den måde får det bedste resultat.

Efter vask kan du give bilen lakrens og lakforsegler med bløde klude og give den en skinnende finish!

Step 2: Tøm bilen og støvsug den godt i bund

Nu kommer vi til det indvendige. De beskidte måtter, alt affaldet der har samlet sig og andet uvedkommende, der er kommet til at ligge og flyde, skal ud! Det hele på en gang. Det giver dig nemlig et godt overblik og du er fri for at gøre det løbende, hver gang du rykker til et andet sted i bilen. Det er altid vigtigt at være grundig med støvsugning og komme godt ned i alle hjørner og kanter. Husk du med fordel kan rykke sæderne helt frem eller helt tilbage for at komme godt ind under de skjulte steder.

Step 3: Ruderne skal pudses til de er helt perfekte

Ruderne kan du med fordel både rengøre indvendigt og udvendigt, men hvis du allerede har haft bilen i vaskehal, kan du nøjes med en indvendig pudsning. Brug enten vinduesrens eller vand og sulfo og tør efter med en blød klud der ikke fnugger. Dette vil efterlade dine ruder plet- og fnugfri til perfektion.

Step 4: De reneste bilmåtter du har set – sådan gør du

 

  • Måtterne bankes og støvsuges grundigt.
  • Herefter finder du haveslangen frem og giver dem en masse vand.
  • Når de har fået rigeligt med vand, hælder du en lille smule sæbe på, ikke meget!
  • Herefter finder du en kost, gerne med tætte og stive børster.
  • Børst måtterne med kosten så sæben skummer. Der skal lægges kræfter i!
  • Giv måtterne en ny omgang vand med haveslangen, for at vaske sæben væk.
  • Gentag med vand og kost indtil alt sæben er væk og ikke længere skummer.
  • Lad måtterne tørre uden for bilen i mindst et døgn.
  • Dine måtter har aldrig været pænere siden bilen var ny!

 

Efter denne omgang er din bil som ny og det vil være en drøm at køre ud i forårssolen. Et sidste råd herfra!

Husk altid at have et par solbriller liggende i bilen. Den lave forårssol kan skabe farlige situationer i trafikken – så inden du kører afsted i din lækre rene bil, så husk brillen! – God tur.

Privatleasing.dk

Har du længe overvejet, om bilen har haft sin sidste vintersæson og vurderer du, at en forårsklargøring ikke ville være kræfterne værd, er det måske ved at være på tide at skifte bilen ud. Privatleaser du hos os, er der ikke kun mulighed for dækaftale, der er også mulighed for attraktiv forsikring, rabat på brændstof og meget mere!

Se vores attraktive udvalg af kampagnebiler

 


Kontakt Privatleasing.dk på

Telefon 89 89 51 40 eller e-mail: salg@privatleasing.dk

 


Læs andre relevante nyheder

Læs hvor få klik der er mellem dig og din næste leasingbil

Få klik mellem dig og din nye bil

Vi har gjort det endnu nemmere at privatlease din næste bil! For at vise dig hvor nemt det er, har vi samlet forløbet i nogle enkle trin.

Læs mere
Mand overdrager nøgler fra bil med kvinde i

Privatleasing med 'Tryghed' som nøgleord

Du har måske hørt skrækscenarier om privatleasing. Men med leasingaftale hos Privatleasing.dk er der ingen grund til bekymring ved aflevering af din bil.

Læs mere