De nominerede til Årets Bil i Danmark 2019 er...

De nominerede til Årets Bil i Danmark 2019

Kåringen af årets bil 2019 er i fuld gang! 38 biler er blevet til 5 og inden længe skal den endelige afgørelse finde sted, og årets bil afsløres. Kåringen finder sted den 23. januar.

Kåringen af årets bil er efterhånden en gammel tradition, der i mange år har sat forskellige biler i rampelyset. Titlen som Årets Bil tildeles hvert år af MKD – Motorjournalisternes Klub Danmark. I år består juryen af 26 aktive motorjournalister, der alle har mange testkørsler og bilvurderinger på CV’et. De er specialister i biler og derfor yderst kompetente til at afgøre, hvilken bil der skal vinde titlen som Årets Bil 2019.

Feltet

Dette års konkurrence har et interessant og anderledes mix af biler. Der er nemlig 2 ud af 5 biler, der er fuldt elektriske. Begge de elektriske tilhører SUV-klassen, hvilket er populært på markedet. De tre øvrige er dét, man kan kalde almindelige personbiler, der på hver deres måde har nogle ekstraordinære og gode kvaliteter. De nominerede biler må i den grad siges at være et symbol på overgangsfasen fra traditionelle biler, der kører på fossile brændstoffer til elektrisk drevne biler.

De nominerede er...

  • Ford Focus
  • Jaguar I-Pace (elbil)
  • Hyundai Kona Electric
  • Kia Ceed
  • Peugeot 508

Ford Focus

Ford Focus er nomineret til Årets Bil i Danmark 2019

Den fjerde generation af Ford Focus er designet med ”mennesket i centrum” – hvilket indebærer bedre pladsforhold, især på bagsædet, nemmere betjening, flere sikkerheds- og førerassistancesystemer og selvfølgelig større køreglæde. Nogen mener, at designet forbliver uoriginalt og Ford har lagt deres fokus andre steder. Bilmagasinets Søren Juul siger således om nomineringen:

"Grunden er rimelig simpel. Ford Focus har formået at forene komfort og underholdende køreegenskaber med bredt motorudvalg og konkurrencedygtige priser. Derudover er den langt fremme, når det kommer til sikkerhed. Den er uden tvivl en af Bilmagasinets favoritter."

Jaguar I-Pace (elbil)

Jaguar I-Pace er nomineret til Årets Bil i Danmark 2019

Denne bil er Jaguars første elektriske performance-SUV, med en acceleration på 0-100 km/t på 4,8 sekunder. Det her er altså på alle måder en bil, der vil frem i verden. Den nye Jaguar I-Pace er udviklet helt fra bunden og komplet batteridreven. Jaguaren er både forførende at se på og køre i – en af verdens mest intelligente femsæders SUV. Jaguar Land Rovers skandinaviske pressechef Søren Hyltoft siger således om nomineringen:

"Det er jo fantastisk, at vi med vores første elbil – Jaguar I-Pace – kan stå så stærkt i feltet af virkelig skrappe konkurrenter. (…) at Jaguar I-Pace er valgt ud blandt de 38 deltagere, tager jeg som en kæmpe anerkendelse af, at vi virkelig har ramt helt rigtig med I-Pace."

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric er nomineret til Årets Bil i Danmark 2019

Med en rækkevidde på næsten 500 km og en pris der er til at betale, er Hyundai Kona kørt direkte ind som en af de 5 nominerede til Årets Bil 2019. Kona har masser af udstyr, god brugsværdi, glimrende køreegenskaber og måske vigtigst af alt, den rækkevidde der er nødvendig i hverdagen. Bilen kan virke tungere end normalt, men er utrolig letkørt. En god kombination med lækkert design. Journalist for Biltorvet Andreas Lang Hedegaard siger således om nomineringen:

"Kona electric er altså god valuta for pengene, den er komfortabel og hurtig, og så lader det til, at den har løst elbilens største problem – rækkevidden. Er det godt nok til at vinde Årets Bil 2019 og en plads i danskernes hjerte – jeg vil mene ja."

Kia Ceed

Kia Ceed er nomineret til Årets Bil i Danmark 2019

I denne bil sidder du altså godt! Sæderne er mindre sportslige end hos konkurrenten Ford Focus, men til gengæld sidder du også mere behageligt. Kia Ceed er blevet opgraderet og en ny konstruktion af styretøjet, gør Ceed mere sportslig og dynamisk at køre i. Designet byder på skarpe linjer og et mere moderne udtryk, der charmer sig direkte ind på det europæiske marked. Salgskonsulent ved KIA i Bilernes Hus Frederik Corell siger således om nomineringen:

"Den ligger lunt i svinget i forhold til de andre finalister. Jeg ville vælge Ceed’en af de fem. Den kører bare bedre, ligger bedre på vejen. Helt klart større køreglæde med den nye Ceed."

Peugeot 508

Peugeot 508 er nomineret til Årets Bil i Danmark 2019

En bil der er sporty i sit udtryk og stærk som en løve. Den nye Peugeot 508 er kørt ind i rækken blandt de nominerede til Årets Bil 2019 og det er ikke tilfældigt. Det er en lækker bil med skarpe køreegenskaber i den potente GT-model med 225 hk. Et anderledes og inspirerende interiør, som sender tanker mod fremtidsfilm. Der er ingen tvivl om, at 508’eren vækker opsigt med sit iøjnefaldende design. Journalist fra Blog om Biler Morten Brunsgaard siger således om nomineringen:

"Peugeot 508 er tænkt fra første tanke som en helt anden og stærkere bil end den gamle 508. (…) – en lav fastback, som mange kan få råd til. Og et modsvar til tidens ofte overdrevne fokus på SUV’er og elbiler."

Vær godt kørende på den store dag!

Årets Bil 2019 kåres onsdag den 23/1. I samarbejde med Forstadsmuseet i Hvidovre har Motorjournalisternes Klub Danmark arrangeret en aften i bilernes tegn. I anledning af 50-års jubilæet for kåringen er det for første gang muligt at købe billetter til selve prisuddelingen, der ellers har været et lukket arrangement for bilbranchen. Her kan du blive klogere på årets fem finalister, få et indblik i stemmeafgivningen og være vidne på første paket, når vinderen af Årets Bil 2019 endelig afsløres!.

Privatleasing.dk sørger også for at holde dig opdateret med et portræt af vinderen efter kåringen.Kontakt Privatleasing.dk på

Telefon 89 89 51 40 eller e-mail: salg@privatleasing.dkLæs andre relevante nyheder

Nyhed om vinderen af Årets Bil i Danmark 2019: Ford Focus

Vinderen af Årets Bil i Danmark 2019

Spændingen er udløst! Ford Focus er kåret som vinder af Årets Bil i Danmark 2019.

Læs mere
Sort Honda Civic 5-dørs, årgang 2017

Privatleasing.dk har testet Honda Civic

Troels fra Privatleasing.dk har prøvekørt Honda Civic. Læs om hans køreoplevelse her.

Læs mere